Olet täällä

Helvetistä takaisin elämään

Aikaa on kulunut ja elämä on muuttunut hurjasti siitä, mistä olen ylös jaksanut nousta. Kaikki alkoi yli 10 vuotta sitten.

Nuori nainen, oma asunto, vakituinen työ ja asioiden piti olla mukavalla mallilla, mutta sairastuin vakavaan masennukseen. Join ahdistukseeni, enkä edes välittänyt sairaudestani, vaan yritin pitää iloista ja jaksavaa roolia yllä töissä ja tuttavien parissa. Kukaan ei ollut huomannut, kuinka paha olo minulla oikeasti oli.

Mutta sitten rupesi olemaan poissaoloja ja en enää välittänyt mennä töihin. Ilmapiiri siellä oli aika tunkkainen..

En avannut enää laskuja, otin vippejä ja jopa pankistakin lainaa tuhlailuun. Elin yli varojeni, vaikka olin töissä. Vippien korot olivat aivan hirveitä ja niitähän sai tekstiviestillä vaikkapa keskellä yötä, hullua hommaa...

Rahaa paloi matkusteluun ja turhuuksiin, alkoholiin ja shoppailuun.

Vippien korot olivat aivan hirveitä ja niitähän sai tekstiviestillä vaikkapa keskellä yötä, hullua hommaa...

Sitten tuli itsemurhayritykset ja tajusin mennä hakemaan apua, vaikka kynnys olikin korkea. Itkin ja kävelin pienen paikkakunnan terveyskeskukseen, mutta en saanut tarvitsemaani apua, vaan naureskeltiin ja kyseltiin mikäs sitä aina niin iloista ja reipasta tyttöä nyt muka vaivaa. Se oli ihan kauhea tunne.

Kukaan ei välittänyt.

Turrutin kaiken juomisella ja sitten jouduin teholle viimeisimmän itsemurhayrityksen jälkeen. Halusin pois, mutta ei ollut minun aikani lähteä vielä. Pelastuin takaisin elämään.

Nyt tätä kirjoittaessani kyynel valuu poskea pitkin. En pysty kaikkea tähän kirjoittamaan, mutta varmasti jokainen ymmärtää, millaista elämäni oli pahimmillaan.

Velat on maksettu ja olen vapaa velkavankeudesta. Luottotiedot menivät, mutta sillä ei ole merkitystä, ne palaavat kesällä.

Alkoholi on olemassa, mutta ei minulle. Se ei tuo minulle mitään hyvää, enkä halua juoda enää.

Vointini on nyt parempi, lääkityskin kohdillaan ja töissä en ole, koska en ole työkykyinen. Keskityn toipumiseen.

Vaikeudet voi voittaa, koskaan ei kannata antaa periksi.

Yksin ei ole hyvä jäädä ongelmien kanssa, hakekaa hyvät ihmiset apua, jos sitä tarvitsette.

Kesää odotellen.

Nimim. Uusi alku elämälle