Olet täällä

Ajankohtaista

Kotitaloudet tuottavat kaksi kolmasosaa Suomen kulutusperäisistä kasvihuonekaasupäästöistä. Sillä on siis merkitystä, minkä verran kulutetaan ja mihin. Kuluttamisen aiheuttamaa ympäristökuormaa voi arvioida käytettyjen eurojen perusteella.

Lomautusten vaihtuminen irtisanomisiksi on alkanut näkyä Takuusäätiön velallisia auttavan neuvontapuhelimen ja chatin yhteydenotoissa syksyn aikana. 
 

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä Helsingissä ja ympäri Suomea. Tänä vuonna Helsingin tapahtuma järjestetään koronatilanteen vuoksi virtuaalisena yhteistyössä Kansallismuseon kanssa kello 16-20. Kansallismuseossa on esillä Muumien 75-vuotisnäyttely Rohkeus, rakkaus, vapaus, joka tarjoaa kävijöille pohdittavaa ihmisyydestä ja suomalaisen yhteiskunnan arvoista. Asunnottomien yö -tapahtumalla halutaan muistuttaa, että asunto on perusoikeus ja että meillä kaikilla on oikeus omaan kotiin.

Pikaluottojen ja niiden kaltaisten kulutusluottojen enimmäiskorkoa rajoitettiin väliaikaisella lailla 10 prosenttiin heinäkuun alusta vuoden loppuun asti. Myös niiden suoramarkkinointi kiellettiin. Kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää nyt näiden rajoituksen vaikutuksia.

Kohtuullisesta kulutuksesta ja hiilijalanjäljestä keskustellaan Marttaliiton ja Takuusäätiön järjestämässä Twitter-chatissa perjantaina 23.10. klo 13–14

Keskustelun pohjana ovat Marttaliiton ja Takuusäätiön tuottamat infograafit kohtuullisesta kulutuksesta ja elämisen hiilijalanjäljestä.

Chatin teemoja pohjustavia blogikirjoituksia julkaistaan lokakuun aikana Takuusäätiön blogissa ja Marttaliiton Kestävä arki -blogissa.