Olet täällä

Ajankohtaista

Taloudenhallinnan neuvottelukunta esittää kannanotossaan oman talouden hallinnan nostamista kaikkien suomalaisten kansalaistaidoksi. Perehdyttäminen tulisi aloittaa jo varhais­kasvatuksessa ja talousasioita pitäisi käsitellä läpi koko koulutusasteen.

Arjen hallinnan keskeinen osa kaikissa väestöryhmillä on taloudellinen osaaminen ja sen päivittäminen. Se on erinomainen esimerkki elinikäisestä oppimisesta.

Sosiaalisten luottojen myöntäminen on havaittu tärkeäksi keinoksi vähävaraisten ylivelkaantumisen ja syrjäytymisen ehkäisyssä. Aihetta sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta selvittänyt oikeustieteen tohtori Kirsti Rissanen esittää, että sosiaalinen luototus olisi otettava käyttöön koko maassa lainsäädäntöä uudistamalla. Rissanen luovutti selvityksensä peruspalveluministeri Susanna Huoviselle keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Pikavipeille säädetyn korkokaton vaikutus näkyy Takuu-Säätiössä. Yhä harvemmalla Velkalinja-neuvontapuhelimeen soittavalla ylivelkaantuneella on monista pikkuvipeistä syntynyt velkakierre. Sen sijaan pääasiassa pikavipeistä velkaantuneilla on nykyisin velkaa lähes puolet enemmän kuin pari vuotta sitten. Vuonna 2012 heidän velkansa olivat yhteensä keskimäärin 8 400 euroa. Vuonna 2014 se oli kasvanut 12 200 euroon.