Siirry sisältöön Siirry etusivulle

Hae apua

Selvittämättömät asiat jäävät vaivaamaan ja niillä on tapana paisua mielessämme. Kun tiedät tulosi, menosi ja velkasi, olet selvillä tilanteestasi ja apua on helpompi hakea.

Tulosi ja menosi voit kirjata ilmaiseen Penno.fi -verkkosovellukseen. Penno kertoo yhdellä silmäyksellä rahatilanteesi. Verkkosivuiltamme löydät ohjeita, miten voit selvittää velkatilanteesi.

Yksin ei tarvitse pärjätä. Järjestöistä ja seurakunnilta saa maksuttomasti ja nimettömästi apua velkatilanteen selvittämiseen ja jaksamiseen. Myös vertaistukea on tarjolla.

 

Neuvontaa ja tukea puhelimessa ja chatissa

Takuusäätiö neuvoo kaikenlaisissa maksu- ja velkaongelmissa. Huoli voi olla pieni tai suuri. Keskustelut ovat luottamuksellisia eikä nimeään tarvitse sanoa. Yhteyttä voi ottaa myös toisen puolesta.

  • Velkalinja,  puh. 0800 98009 arkisin klo 10–14.
  • Kysy rahasta -chat,  ma-to klo 12.30–15.00 ja ke klo 17–19.

Oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonnan chat-neuvonta on avoinna arkisin klo 10–12 ja torstaisin klo 15–17.

Yritys-Suomi Talousapu auttaa talous- ja maksuongelmissa olevia yrittäjiä. Neuvontaa saa arkisin klo 9-16  puh. 295 024 880 (pvm/mpm). Lue lisää Suomi.fi -sivuilta.

 

Kasvokkaista talous- ja velkaneuvontaa

Oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvojalle voi varata tapaamisajan. Tapaamiseen voi ottaa mukaan tueksi toisen henkilön. Neuvoja auttaa selvittämään talous- ja velkatilannetta sekä löytämään ratkaisuja maksuvaikeuksiin. Lue lisää oikeusaputoimiston sivulta

 

Vertaistukea

Muiden samassa tilanteessa olevien kanssa keskustelu voi olla voimauttavaa. Hallitse rahojasi -Facebook-ryhmä on Takuusäätiön ylläpitämä vertaistukiryhmä. Ihmiset keskustelevat siellä käytännönläheisesti arjen raha-asioista ja maksuvaikeuksista sekä tsemppaavat toisiaan.

 

Muuta apua

  • Kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 ympäri vuorokauden. Lue lisää kriisiavusta Mieli ry:n sivuilta.
  • Ruoka-apu.fi -sivuilla on ajantasaista tietoa erilaisten yhdistysten, seurakuntien ja kunnallisten toimijoiden tarjoamasta ruoka-avusta.
Takaisin ylös