Takuusäätiön podcast: Pienlainaa hankintoihin

Takuusäätiön pienlaina on tarkoitettu erityisesti pienituloisille. Takuusäätiön talousasiantuntija Hanna Ollakka kertoo, mitkä ovat pienlainan ehdot ja millaisissa tilanteissa lainaa kannattaa hakea.

Takuusäätiön podcast: Pienlainaa hankintoihin

Podcastin tekstivastine

Haastattelija: Mulla on tässä haastateltavana Takuusäätiön talousasiantuntija Hanna. Hanna kertoo meille mikä on Takuusäätiön pienlaina. Takuusäätiö on siis sosiaalialan kansalaisjärjestö, joka myöntää pieniä lainoja osana sosiaalisia rahoituspalveluitaan. Tervetuloa Hanna!

Hanna: Kiitos!

Haastattelija: Kertositko mikä on Takuusäätiön pienlaina?

Hanna: Pienlaina on turvallinen ja edullinen laina, joka on tarkoitettu erityisesti pienituloisille. Pienlaina on siis pieneen menoon tai hankintaan tarjolla oleva laina, joka voidaan myöntää silloin kun ehdot täyttyvät.

Haastattelija: Aivan, kertositko vähän lisää noista ehdoista?

Hanna: Pienlainaa voi saada korkeintaan 2000 euroon asti ja maksuaika voi olla korkeintaan kaksi vuotta. Pienlainan takaisin maksamiseen tarvitaan riittävä maksukyky. Maksukykyyn vaikuttavat tulot, menot ja velat.

Ylivelkatilanteessa pienlaina ei ole oikea ratkaisu. Ylivelkatilanne tarkoittaa, että hakijalla on jo ennestään omaan maksukykyyn nähden liikaa velkaa. Maksuhäiriömerkintä ei kuitenkaan ole este pienlainan saamiselle.

Haastattelija: Millaisessa tilanteessa pienlainaa kannattaa hakea?

Hanna: Pienlainaa kannattaa hakea, vaikka sellaisessa tilanteessa kun on kyllä tuloja, mutta on vaikka pieni eläke ja tarvitsee lainan vuokravakuuteen tai uuteen kodinkoneeseen.

Haastattelija: Mitäs sitten, jos pienlainan saa?

Hanna: Kun pienlaina on myönnetty, niin sitten sitä maksetaan sovitusti maksuohjelman mukaan. Jos maksamisessa on jotain haasteita niin kannattaa olla nopeasti yhteydessä tänne meihin niin katsotaan yhdessä mitä asialle voi tehdä.

Haastattelija: Kiitos Hanna!

Hanna: Kiitos!

Haastattelija: Kannattaa lukea meidän verkkosivuilta lisää pienlainasta ja sen ehdoista.