Takuusäätiön podcast: Neuvoja rahahuoliin ja velkaongelmiin

Neuvonnan vastaava asiantuntijamme Henri Hölttä kertoo Velkalinjasta ja Kysy rahasta -chatista, joista voi maksutta ja nimettömästi kysyä neuvoa omaan velkatilanteeseen tai rahahuoliin.

Mikä on Takuusäätiön neuvonta? Millaisessa tilanteessa Takuusäätiön neuvontaan voi olla yhteydessä? Millaisista asioista siellä voi jutella? Näihin kysymyksiin vastaa neuvonnan vastaava asiantuntijamme Henri Hölttä Takuusäätiön Podcastin ensimmäisessä jaksossa.

Takuusäätiön podcast: Neuvoja rahahuoliin ja velkaongelmiin

Podcastin tekstivastine

Haastattelija: Mulla on tässä haastateltavana Takuusäätiön neuvonnan asiantuntija Henri. Henri kertoo meille lyhyesti vähän Takuusäätiön neuvonnasta. Tervetuloa Henri!

Henri: Kiitoksia vaan!

Haastattelija: Niin ja Takuusäätiöhän on siis kansalaisjärjestö, jonka tehtävä on neuvoa ja auttaa ihmisiä, joilla on haasteita taloutensa tai velkojensa kanssa. Kertoisitko sä Henri mikä on Takuusäätiön neuvonta?

Henri: Joo eli Takuusäätiön neuvontahan on siis ihan ilmainen ja anonyymi valtakunnallinen palvelu. Meille voi soittaa tai chatata, jos on kysymyksiä liittyen rahankäyttöön, velkoihin tai muihin arjen talousasioihin. Ideana on, että yhteyttä olisi mahdollista ottaa mahdollisimman helposti ja matalalla kynnyksellä. Tää meidän puhelinneuvonta on siis nimeltään Velkalinja ja sitten tuo chatneuvonta on Kysy rahasta -chat. Ja kaikki päivystäjät on ihan talous -ja velka-asioiden asiantuntijoita ja Takuusäätiön työntekijöitä.

Haastattelija: No millaisessa tilanteessa neuvontaan voi olla yhteydessä?

Henri: No siis ihan millaisessa taloustilanteessa vaan. Voi olla pieniä tai suuria rahahuolia tai murheita velkojen maksamisessa. Tai vaikka mitään ongelmia ei olisikaan niin mielellään me jutellaan ihan arjen rahankäytöstä yleisemminkin. Puhelun tai chatin aikana me mietitään yhdessä ihmisen taloudellista tilannetta ja vaihtoehtoja. Myös läheiset ja ammattilaiset voi toki olla meihin yhteydessä.

Haastattelija: Millaisia asioita teiltä kysytään?

Henri: No meiltä kysytään aika monenlaisia asioita. Monet ottaa yhteyttä kysyäkseen mahdollisuuksista saada Takuusäätiön takaamaa pankkilainaa velkojen järjestelemiseksi. Myös sosiaalisesta pienlainastamme kysytään välttämättömien hankintojen tekemiseksi. Tosi paljon kysytään myös ulosottoon, perintään ja maksuhäiriömerkintöihin liittyvistä asioista. Sitten kysytään myös vaikkapa sitä, millainen on hyvä laina tai yleisemmin lainojen kuluista. Kaikesta rahankäyttöön ja velkoihin liittyvästä saa kyllä kysyä.

Haastattelija: Oisko vielä jotain mitä haluaisit tähän loppuun Takuusäätiön neuvonnasta mainita?

Henri: No varmaankaan ei voi korostaa liikaa sitä, että yhteydenottoa tähän meidän Velkalinjaan tai Kysy rahasta -chattiin ei tarvitse yhtään sen kummemmin epäröidä. Tosi moni on ihan suoraan sanonut, että olisipa tullut ottaneeksi jo aiemmin yhteyttä. Turhaan siis pohtia ja murehtia liikaa itsekseen näitä raha-asioita, kun niistä voi ilmaiseksi ja luottamuksella jutella ihan asiantuntijoiden kanssa.

Haastattelija: Kiitos Henri!

Henri: Kiitos!

Haastattelija: Voit lukea lisää neuvonnasta verkkosivuiltamme.