Olet täällä

Menojen tärkeysjärjestys

Menojen tärkeysjärjestyksen miettiminen auttaa sinua valitsemaan, jos rahat eivät riitä kaikkeen. Harkittujen valintojen tekeminen yleensä helpottaa kaoottisessa tilanteessa. Silloin olet ainakin tehnyt parhaasi ja pystyt perustelemaan itsellesi ja muille, miksi jotakin on jäänyt hoitamatta.

Kirjaa tärkeysjärjestys muistiin, jotta sinun tarvitse pohtia asiaa aina uudelleen. Voit näyttää tärkeysjärjestystä myös muille perheenjäsenille.

Menojen tärkeysjärjestyksen pääperiaate

Huolehdi aina ensin ruokaan ja elämiseen liittyvistä laskuista tai rästeistä, kuten vuokrasta, sähkölaskusta ja muista asumiseen liittyvistä kustannuksista.

Sen jälkeen matkaliput ja välttämättömän auton menot, kännykkälaskut tai muut menot oman tilanteen mukaan. Velkojen maksu välttämättömien perusmenojen kustannuksella ei ole pitkäjänteinen ratkaisu.

Tärkeysjärjestyksen löytymistä auttaa, kun mietit mitä tapahtuu, jos et maksa jotakin laskua tai velkaa ajallaan.

Listaa menot, joita voit siirtää

Yleensä tärkeysjärjestyksen hännillä on menoja, joita voit lykätä. Hoitamattomat asiat kuitenkin vaivaavat, jos kannat niitä mielessä. Listaa nämäkin menot ylös Muistilista myöhemmäksi siirrettävistä menoista -lomakkeeseen.

Katso video

Totta vai tarua: "Velkojen maksaminen on aina ensisijaista"

Palautetyökalu