Olet täällä

Seuraa suunnitelmaasi

Seuraamalla taloussuunnitelmaasi varmistut, että rahat riittävät kuten olit ajatellut. Lisäksi suunnitelmasta huomaat, jos se ei toimikaan. Mitä nopeammin huomaat tämän, sitä helpompi sinun on löytää uusia ratkaisuja.

Taloussuunnitelmalomakkeessa on näkyvissä laskujen ja velanhoitomenojen eräpäivät. Voit laittaa ne maksupalveluun tai voit kehittää itsellesi jonkin muun sopivan tavan, jotta muistat hoitaa ne ajallaan.

Suunnitelmassa on varattu rahaa myös muihin säännöllisiin menoihin, kuten bussikorttiin, työpaikkaruokailuun ja kaikkiin muihin sellaisiin menoihin, joihin kuluvan rahamäärän voit arvioida tai päättää melko tarkkaan etukäteen. Näitä ovat esimerkiksi lahjat, vaatteet, parturi tai muu vastaava.

Edellä mainittujen menojen jälkeen jäljelle jäävä raha on ruokaa ja muita juoksevia päivittäismenoja varten. Tämän menoerän pitäminen kurissa on tärkeää. Jos ylität sen, sinun on siirrettävä laskuja tai luovuttava jostakin muusta menosta.

Ruoka ja päivittäismenojen seuraamista helpottavat esimerkiksi seuraavat keinot:

  • Laske paljonko sinulla on käyttörahaa päivää tai viikkoa kohti.
  • Käytä käteistä ja nosta esimerkiksi viikon käyttöraha kerralla. Seuraa päivittäin paljonko lompakossa on jäljellä.

Välineitä arkimenojen seuraamiseen

Ostoksista ja muista päivittäisistä menoista kannattaa pitää kirjaa, jotta tiedät, miten hyvin suunnitelmasi pitää. Rahatilannettasi voit seurata esimerkiksi tiliotteelta tai ostospäiväkirjalomakkeella.

 

Tutustu Pennoon!

Penno on sähköinen sovellus, joka auttaa menojen seuraamisessa. Kirjaa Pennoon säännölliset menosi ja tulosi sekä päivittäiset ostoksesi, niin pysyt rahatilanteesi tasalla. Voit käyttää sovellusta tietokoneella tai kännykällä, jossa on nettiyhteys. Löydät Pennon osoitteessa penno.fi

Palautetyökalu