Olet täällä

Mihin haluat muutoksen?

Sinnitteletkö pienillä ja vaihtelevilla tuloilla? Onko sinulla jokin velkajärjestely tai sopimus velkojien kanssa? Tai ehkä haluat saada velkakierteen poikki. Joku toinen taas voi toivoa, että saisi säästettyä pienen vararahaston yllättäviin menoihin.

Rahavaikeuksille on monia syitä, mutta olet nyt oikeassa paikassa, jos haluat saada otteen raha-asioistasi. Tästä nettisivujemme osiosta löydät välineitä oman talouden hallintaan, jos tunnet olevasi vaarassa ajautua tai olet jo maksuvaikeuksissa.

Hallinnan tunne auttaa jaksamaan, vaikka rahaa olisi edelleen niukasti. Jotta voit tuntea olevasti taloutesi tasalla, selvitä, mistä rahasi tulevat ja mihin ne kuluvat. Raha- ja velkatilannetta on helpompi selvittää ja suunnitella, jos kirjaat asiat näkyviin ja pilkot ne osiin.

Valitse tilanteeseesi sopivat välineet

Voit käyttää tässä osiossa tarjolla olevista välineistä tilanteesi mukaan vain jotakin tai kaikkia. Jos sinulle on esimerkiksi tärkeintä vain saada käsitys veloistasi, riittää, että kokoat ja kirjaat ne lomakkeelle. Jos taas haluat neuvotella laskujesi siirtämisestä tai sopia uusia maksuohjelmia veloillesi, käy läpi kaikki alla kerrotut vaiheet.

Raha-asioiden selvittelyn ja suunnittelun eri vaiheet:

Hae apua

Maksuttomassa neuvonnassamme tilannettasi on helpompi lähteä selvittämään, jos olet jo etukäteen hahmottanut raha- ja velkatietojasi. Voit työskennellä täällä itsenäisesti, mutta kysy tarvittaessa apua. Jos et pääse eteenpäin tai et tiedä, mitä tehdä, ota yhteyttä Velkalinjaamme puh. 0800 9 8009 tai Kysy rahasta -chattiimme.

Palautetyökalu