Eläkkeelle varautuminen

Eläkeikään varautuminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin. Oma eläkeikä voi tuntua kaukaiselta asialta, mutta siihen kannattaa alkaa varautua 5-10 vuotta etukäteen, tai jo aiemminkin mikäli se on mahdollista.

Eläkkeelle varautumisen voit aloittaa siitä, että selvität oman eläkearviosi. Voit tehdä sen esimerkiksi Eläketurvakeskuksen sivuilla. Eläkearvion perusteella voit miettiä jo etukäteen, minkälaisiin menoihin on eläkeaikana varaa, ja mistä pitää mahdollisesti luopua.

Toisinaan eläkkeelle pääseminen voi tarkoittaa myös taloudellista helpotusta, jos esimerkiksi työttömyys tai sairastelu on aiheuttanut pitkä poissaoloja töistä.

Eläkeaika voi kestää useita vuosikymmeniä, jonka aikana tapahtuu usein monia muutoksia niin asumisessa, terveydentilassa kuin perhesuhteissakin. Näihin muutoksiin kannattaa varautua jo ennakkoon säästämällä.

Katso millaisia eläkepäiviä voisit viettää.

Tee testi ja saat tietää, millaisiin asioihin sinun kannattaa kiinnittää tulevaisuudessa huomiota.

Siirry testiin

Kun haluat saada arvokkaita vinkkejä eläkkeelle varautumiseen, voit tilata Hallitse rahojasi -verkkovalmennuksen. Saat kuuden viikon ajan joka keskiviikko sähköpostiisi viikon teemaa käsittelevän viestin, joka ohjaa sinut valmennuksen sisältöihin. Valmennuksessa käsitellään sellaisia teemoja, jotka auttavat eläkkeelle varautumisessa. Valmennus on kehitetty yhteistyössä Marttaliiton kanssa.

Hallitse rahojasi -verkkovalmennus

Tilaa valmennus