Kohtuullisen minimikulutuksen esimerkkilaskelmat

Tutustu infograafeihin ja tee oma budjetti

Takuusäätiö ja Martat ovat luoneet viitebudjeteista helppolukuisia infograafeja oman talouden tarkempaa tarkastelua varten. Infograafin etusivulla on kulutus euroina ja toisella sivulla hiilijalanjälki, jonka yksikkönä käytetään hiilidioksidiekvivalenttia.

Alta löytyvissä infograafeissa havainnollistetaan lapsiperheen, yksinhuoltajaperheen, yksinasuvan alle 45-vuotiaan, yksinasuvan yli 65-vuotiaan sekä yli 65-vuotiaan pariskunnan budjetteja.

Infograafien toisella sivulla kuvataan näiden kotitalouksien hiilijalanjälkeä, kun kotitaloudessa kulutetaan rahaa vain kohtuullisen minimin verran. Nämä viitebudjettien pohjalta lasketut hiilijalanjäljet ovat henkeä kohden merkittävästi pienemmät kuin keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki.

Jotta voit verrata omaa kulutustasi viitebudjetteihin, löydät alta myös tyhjän budjettipohjan. Kirjaa siihen omat kuukausittaiset menosi ja tarkastele, miten oma rahankäyttösi rakentuu. Voit joko tulostaa tiedoston alta tai tallentaa sen koneelle ja täyttää maksuttomalla Adobe Acrobat Readerilla.

Mitä eläminen maksaa? -infograafi. Pikkulapsiperhe.

Lataa infograafi

Mitä eläminen maksaa? -infograafi. Yksinhuoltajaperhe.

Lataa infograafi

Mitä eläminen maksaa? -infograafi. Yksin asuva alle 45-vuotias.

Lataa infograafi

Mitä eläminen maksaa? -infograafi. Yksin asuva yli 65-vuotias.

Lataa infograafi

Mitä eläminen maksaa? -infograafi. Eläkeläispariskunta.

Lataa infograafi

Mitä oma eläminen maksaa? -budjettipohja. Tulostettava.

Lataa budjettipohja

Mitä oma eläminen maksaa? -budjettipohja. Koneella täytettävä.

Lataa budjettipohja