Olet täällä

Jaksaminen ja keskusteluapu

Aamukorva (HelsinkiMissio)
Keskusteluapua puhelimitse yli 60-vuotiaille, jotka kaipaavat kuulijaa ja keskustelukaveria elämänhuoliin.

Apua.info
Nettikirjasto, joista saa apua ja tukea hyvinvoinnin lisäämiseen ja elämässä jaksamiseen.

Kirkon palveleva puhelin, chat, netti ja kirje
Kirkko tarjoaa keskusteluapua puhelimessa ja verkossa. Palveluihin vastaavat kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset. Keskusteluapua saat myös suoraan omasta seurakunnasta, seurakuntien yhteystiedot tai kirjoita google-hakuun: seurakuntasi nimi ja diakonia.

Lasten ja nuorten puhelin, chat ja nettikirje (Mannerheimin Lastensuojeluliitto)
Voit ottaa yhteyttä missä tahansa mieltäsi painavassa asiassa. Keskusteluapua saat niin suruissa kuin iloissakin. Palvelu on tarkoitettu alle 21-vuotiaille.

Nuorten Kriisipiste (HelsinkiMissio)
Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua 12–29-vuotiaille nuorille mistä tahansa mieltä painavasta aiheesta. Saat apua kasvokkain, puhelimitse ja chatissa. Keskustelukumppanina ovat ammattiauttajat.

Tukea opiskelijoille (Nyyti ry)
Tarjoaa tukea opiskelijoiden elämänhallintaan ja henkiseen hyvinvointiin. Järjestää mm. hengailuiltoja, vertaistukea nettiryhmissä ja elämäntaitokursseja.

Sekasin-chat
Keskusteluapua mistä tahansa mielen päällä olevasta asiasta tai huolesta

Tukinet
Netissä toimiva kriisikeskus, jossa tarjolla monipuolisesti henkilökohtaista neuvontaa sekä keskusteluapua eri elämäntilanteisiin ja huoliin. Muun muassa vertaistuellisia keskusteluryhmiä raha-asioiden hoitamiseen liittyen. 

Suomen Mielenterveysseuran palvelut

Kriisipuhelin
Valtakunnallinen Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua vaikean elämäntilanteen keskellä helpottamaan henkistä hätää. Puhelimeen vastaavat kriisityöntekijät ja vapaaehtoiset.

Kriisikeskukset
Keskusteluapua kriisissä. Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja yksityisyyttä kunnioittavia. Kriisikeskuksessa voit asioida nimettömänä ja palvelut ovat maksuttomia.

Vertaistukiryhmät
Jos läheisesi on kuollut äkillisesti tai olet vaikeassa elämäntilanteessa oleva nuori, voit saada vertaistukea ammattilaisten ohjaamissa ryhmissä. Ryhmässä käydään läpi samankaltaisia kokemuksia sekä jaetaan tunteita ja ajatuksia muiden kanssa.

Suomen Mielenterveysseuran verkkopalvelut
Verkkopalveluiden apu ei olee kellonajasta riippuvainen. Tutustu Verkkokriisikeskukseen Tukinetissä ja oma-apuohjelmiin.