Olet täällä

Kunnan talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonta auttaa maksuongelmissa olevia yksityishenkilöitä ja pienyrittäjiä löytämään ratkaisukeinoja velkaongelmiin.

Neuvonnassa tapaat talous- ja velkaneuvojan, joka auttaa selvittämään velkatilanteesi ja maksukykysi. Tämän jälkeen hän neuvoo, mikä olisi sopivin ratkaisu sinun tilanteeseesi.

Saat häneltä apua esimerkiksi

  • neuvotteluihin velkojien tai perimistoimistojen kanssa
  • Takuusäätiön takaushakemuksen laatimiseen
  • lakisääteisen yksityishenkilön velkajärjestelyn hakemiseen

Lue lisää erilaisista ratkaisukeinoista

Aloita soittamalla velkaneuvonnan ajanvarausnumeroon

Kuntien talous- ja velkaneuvontojen yhteystiedot löytyvät Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta. Voit myös tiedustella numeroa asuinpaikkakuntasi puhelinvaihteesta.

Neuvonta on lakisääteistä ja maksutonta. Kaikilla kuntalaisilla on siihen oikeus, mutta neuvontapiste voi sijaita naapurikunnassa.

Tapaamiseen mennään aina ajanvarauksella. Sitä ennen saatat  joutua valmistautumaan, esimerkiksi keräämään papereita, selvittämään velkatietoja ja ehkä täyttämään lomakkeen. Katso oman kotikuntasi nettisivuilta, millaisia toimintaohjeita siellä on.

Neuvontaan voi olla jonoa eli et välttämättä pääse neuvontaan niin pian kuin toivoisit. Jos luovutat jonottamisen vuoksi nyt, lykkäät kuintekin myös ratkaisun saamista. Asiat eivät yleensä järjesty itsekseen ja omat hätäratkaisut saattavat vain pahentaa tilannetta.

Neuvojan tapaaminen ei johda mihinkään toimenpiteeseen, ellet itse halua.

 

Palautetyökalu