Talous- ja velkaohjaus

Itä- ja Länsi-Helsingin seurakunnissa toimii vapaaehtoisia, jotka auttavat asiakkaitaan selvittämään omaa taloudellista tilannetta, kuuntelevat ja kannustavat. Diakoni ohjaa asiakkaan vapaaehtoisen luo. Diakonien yhteystiedot löydät täältä.

Jalkautuva talousohjaus opastaa ja tulee espoolaisia oman talous- ja velkatilanteen selvittämisessä ja erilaisten ratkaisukeinojen löytämisessä. Työntekijät jalkautuvat kohtaamispaikkoihin ja muihin arkisiin ympäristöihin, tarvittaessa jopa kotiin. Lisätietoja: Aura Pylkkänen 050 430 0108 aura.pylkkanen@ejy.fi ja Hanna Päiviö 050 438 4506 hanna.paivio@ejy.fi .

Rahattomat ry, Jyväskylä

Vapaaehtoiset auttavat raha- ja velkaongelmissa olevia tarjoamalla vertaistukea. Vertaistukikokouksissa on paikalla vapaaehtoinen vertaistukija, jolla on käytännön kokemusta raha- ja velkaongelmista.

Vaateri

Vaaterin vertaiset ja ammattilaiset tarjoavat tukea taloudellisen tilanteen selvittämiseen. Salossa on myös maksuton talousohjauspäivystys, jonne voi mennä ilman ajanvarausta. Tapaamisessa arvioidaan ja kartoitetaan tilannettasi alustavasti ja ohjeistaa jatkotoimiin tai ohjataa tarvittaessa muiden palveluntarjoajien palveluihin. Kysy lisää: Sari Ovaskainen, sari.ovaskainen@elary.fi,  045-1108317, Satu Liedes, satu.liedes@elary.fi 046-9229844 tai Taru Lundell,  044 702 2442.