Talous- ja velkaohjaus

Neuvontaa arjen raha-asioihin, Helsinki

Raha-asianeuvonta Rari on koulutettujen vapaaehtoisten antamaa henkilökohtaista ja luottamuksellista neuvontaa arjen raha-asioissa. Neuvonta on tavoitteellista ja määräaikaista. Joskus on hyvä saada tilanteeseensa ulkopuolista näkökulmaa ja pohtia yhdessä, mitä tilanteelle voisi tehdä.

Rari on Helsingin seurakuntien järjestämää toimintaa. Autamme kaikkia Helsingin alueella asuvia, eikä apua saadakseen tarvitse olla kirkon jäsen.

Ohjeet ajanvaraukseen löydät sivulta www.rari.fi

Kysy lisää: Soile Niemi p. 050 472 9962, soile.niemi(at)evl.fi

 

Rahattomat ry, Jyväskylä

Vapaaehtoiset auttavat raha- ja velkaongelmissa olevia tarjoamalla vertaistukea. Vertaistukikokouksissa on paikalla vapaaehtoinen vertaistukija, jolla on käytännön kokemusta raha- ja velkaongelmista.

 

Jyvässeudun työllistämisyhdistys - JST ry, Jyväskylä

Sirpakka-toiminta tarjoaa tukea ja apua oman talouden hoitoon liittyvissä ongelmissa. 

 

Vaateri, Kerava, Salo ja Vantaa

Vaaterin vertaiset ja ammattilaiset tarjoavat tukea taloudellisen tilanteen selvittämiseen useilla eri paikkakunnilla. Maksuttomia, ilman ajanvarausta toimivia talousohjauspäivystyksiä on Keravalla, Salossa ja Vantaalla. Tapaamisessa arvioidaan ja kartoitetaan tilannettasi alustavasti ja sinut ohjeistetaan jatkotoimiin tai ohjataan tarvittaessa muiden palveluntarjoajien palveluihin.

Jos olet kiinnostunut ryhtymään vertaiseksi, vertaistalousohjauksen koulutuksia järjestämme Helsingissä, Keravalla, Salossa, Turussa ja Vantaalla.

Lisätietoja kohtaamispaikoista, aikataulusta ja muusta toiminnasta saat  http://www.elary.fi/vaateri-2/. sekä suoraan: Sari Ovaskainen, sari.ovaskainen(at)elary.fi,  045 110 8317, Heikki Laukkanen, heikki.laukkanen(at)elary.fi 046 922 9844 tai Taru Lundell, taru.lundell(at)elary.fi, 044 702 2442.

 

Kumppanuuskeskus, Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry:n vapaaehtoiset taloustukihenkilöt auttavat selvittämään taloudellista tilannetta ja hakemaan apua. Saat tietoa velkojen selvittämisestä ja sosiaalietuuksien hakemisesta Kelalta ja kaupungilta.

 

Kansalaistalo, Rovaniemi

Vapaaehtoistoiminnankeskus Neuvokkaan vapaaehtoiset taloustsempparit auttavat talouden pulmissa ja suunnittelussa.