Olet täällä

Talous- ja velkaneuvonta oikeusaputoimistoissa

Talous- ja velkaneuvonta auttaa maksuongelmissa olevia yksityishenkilöitä ja pienyrittäjiä löytämään ratkaisukeinoja velkaongelmiin. Palvelu on maksutonta. Kunnan talous- ja velkaneuvonta siirtyi vuoden 2019 alussa oikeusaputoimistoihin.

Neuvonnassa tapaat talous- ja velkaneuvojan, joka auttaa selvittämään velkatilanteesi ja maksukykysi. Tämän jälkeen hän neuvoo, mikä olisi sopivin ratkaisu sinun tilanteeseesi.

Saat häneltä apua esimerkiksi

  • neuvotteluihin velkojien tai perimistoimistojen kanssa
  • Takuusäätiön takaushakemuksen laatimiseen
  • lakisääteisen yksityishenkilön velkajärjestelyn hakemiseen

Lue lisää erilaisista ratkaisukeinoista

Neuvojan tapaaminen ei johda mihinkään toimenpiteeseen, ellet itse halua.

Varaa aika tapaamiseen etukäteen

Oikeusaputoimistojen verkkosivuilta löydät toimipaikkojen yhteystiedot. Voit valita itse, mihin oikeusaputoimistoon haluat ottaa yhteyttä.

Talous- ja velkaneuvojan kanssa tapaamiseen varataan aina aika puhelimitse etukäteen. Neuvontaa voi saada myös etäpalveluna ja myös siihen sinun on varattava ensin aika.

Lisäksi saat puhelinneuvontaa talous- ja velkaneuvojien puhelinpalvelusta. Voit myös ottaa yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan sähköpostilla. Toimistokohtaiset puhelinpalveluajat ja numerot sekä sähköpostiosoitteet näet kunkin oikeusaputoimiston nettisivuilta.

Lue tarkemmat ohjeet talous- ja velkaneuvonnan sivuilta.

 

Älä epäröi hakea apua

Neuvontaan voi olla jonoa eli et välttämättä pääse neuvontaan niin pian kuin toivoisit. Jos luovutat jonottamisen vuoksi nyt, lykkäät kuitenkin myös ratkaisun saamista. Asiat eivät yleensä järjesty itsekseen ja omat hätäratkaisut saattavat vain pahentaa tilannetta.

Palautetyökalu