Mielenterveysongelmat

Kunnat
Kunta vastaa mielenterveyspalveluiden järjestämisestä, mutta kuntien lisäksi palveluita tuottavat esimerkiksi sairaanhoitopiirit ja erilaiset järjestöt. Kun huomaat, että sinä tai läheisesi tarvitsee apua, voit aloittaa avun hakemisen esimerkiksi omalta terveysasemaltasi. Yhteystiedot löydät kaupungin nettisivuilta tai soittamalla puhelinvaihteeseen.

Mielenterveyden keskusliiton neuvontapalvelut
Palveluista saavat apua muun muassa mielenterveyspotilaat- ja kuntoutujat, omaiset ja läheiset sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset. Voit kysyä esimerkiksi mielenterveyteen, kuntoutumiseen ja sosiaaliturvaan liittyvistä asioista. Neuvontaa annetaan puhelimitse ja kasvokkain.

Tuntuu, etten kohta enää jaksa työssä ja miehelläni on mielenterveysongelmia. Olen itse vielä yrittänyt jaksaa, mutta en tiedä kauanko… Olen hoitanut yksin kaikki asiat ja sopinut peritätoimistoihin, kun mieheni ei siihen pysty. Tämä on iso taakka harteillani.

Suomen Mielenterveysseura
Suomen Mielenterveysseuran nettisivuille on koottu mielenterveyden ongelmiin apua tarjoavia tahoja. Apua on saatavilla puhelimessa, verkossa ja kasvokkain. Löydät sivuilta myös paikallisseurojen yhteystiedot paikkakunnittain.

Mielenterveystalo.fi
Verkkopalvelu, johon on koottu ajan tasalla olevaa tietoa alueellisista ja valtakunnallisista mielenterveys- ja päihdepalveluista. Sivusto on suunnattu lähinnä hoitoon hakeutumassa oleville ihmisille, mutta sieltä löytyy tietoa myös jo hoidossa oleville.