Olet täällä

Apua erilaisiin elämäntilanteisiin

Talous- ja velkaongelmissa on harvoin kyse vain rahasta. Usein syynä on  sairaus työttömyys, ero tai jokin riippuvuus. Rahahuolista seuraa helposti muita vaikeuksia kuten ihmissuhdeongelmia tai masennusta.

Raha-asioita on helpompi hoitaa ja niukkuutta sietää paremmin, jos muu elämä on riittävän kunnossa. Siksi erilaisten rahankäyttöön vaikuttavien elämänongelmien ratkominen on yhtä tärkeää kuin talous- ja velkaongelmien.

Ajatteletko, että ahdistavat ja stressaavat raha-asiat on saatava ensin kuntoon, jotta jaksaisit paneutua muihin ongelmiin? Entä jos maksuongelmat alkavat uudelleen peliongelman, masennuksen, ostelun tai muun asian vuoksi? Esimerkiksi velkajärjestelyn saa yleensä vain kerran elämässään. Sen epäonnistuminen on suuri harmi eikä sitä välttämättä myönnetä, jos talousongelmien epäillään jatkuvan.

Erityisesti järjestöt tarjoavat vertaistukea ja vapaaehtoisia tukihenkilöitä sekä ammattiapua kasvokkain, verkossa, puhelimessa ja chatissa. Katso näiltä sivuilta itsellesi sopivaa apua.

Puoliso ei kehtaa mennä pienellä paikkakunnalla velkaneuvontaan, kun ihmiset puhuu. Hänellä on maine varakkaana miehenä, jolla on hieno auto, uusin puhelin jne. Tilanne on meille kiusallinen. Täällä päin Suomea maine on tärkein. Lähtevät mieluummin oman käden kautta kuin hankkivat apua. En jaksa yksin meidän perheen tilannetta enkä tiedä miten puhua mieheni kanssa tästä. Pelkään, että jotain tapahtuu.

Palautetyökalu