Olet täällä

Blogi

Tosiaankin. Nyt tapahtuu. Niin olin otsikoinut Takuusäätiön uutiskirjeen pääkirjoituksen, jonka kirjoitin vajaat pari viikkoa sitten valmiiksi etukäteen. Ajattelin kertoa siinä kaikista niistä uudistus- ja kehittämiskokonaisuuksista, joita kotitalouksien taloudenhallinnan ja velkaongelmien hoitamisen aloilla on lähtenyt käyntiin alkuvuonna 2020. Ja muutama päivä myöhemmin pääkirjoituksessa ei ollutkaan enää uutista tarpeeksi. Tai olihan toki, mutta jotakin oli mennyt uutisarvoltaan ohi.

Rahankäyttö ja raha-asioiden hoitaminen on kaikkien jokapäiväistä elämää ja arkea. Koska aihe on merkittävä osa elämäämme, se herättää myös kiinnostusta. Ihmiset haluavat kuulla tarinoita heiltä, jotka ovat samassa tilanteessa tai pohtivat samoja kysymyksiä kuin he itse. Tämä pätee myös rahankäyttöön liittyvissä asioissa.

44 sekuntia. Se on yhden päivän hereilläoloajastani alle 0,1 prosenttia.

Sen verran meni aikaa, kun etsin Googlesta eläkelaskurin ja kävin laskemassa tyoelake.fi -sivustolla arvion tulevasta eläkkeestäni. Täytyy kuitenkin kertoa, että olin valmistautunut ajanottoon ennakkoon. Etsin kotoa valmiiksi työeläkeyhtiön minulle lähettämän kirjeen, josta näin tähän mennessä kertyneen eläkkeeni. Kun kaapit on pengottu ja kirje löydetty, ei eläkearvioin laskeminen ole iso juttu.

Suomalaisten kotitalouksien kasvavat velkaongelmat ovat muodostuneet parin viime vuoden aikana mediassa kestoaiheeksi. Entistä useampi taho tekee tärkeää työtä arjen taloustaitojen kasvattamiseksi ja ylivelkaantumisen ennaltaehkäisemiseksi.