Olet täällä

Blogi

Takuusäätiö on mukana Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn toimenpideohjelmassa. Osana ohjelmaa selvitimme asumisen parissa toimivien tahojen näkemyksiä asiakkaittensa taloudenhallintaan liittyvistä tarpeista sekä Takuusäätiön pienlainan soveltuvuudesta heidän asiakaskunnalleen. Kyselyyn vastasi 77 toimijaa seitsemästä ohjelmakaupungista. Vastausprosentiksi muodostui 53 %.

Maksaminen on tänä päivänä niin helppoa, ettei sitä oikeastaan huomaa tapahtuvankaan.

Niin käteisellä maksaminen kuin verkkopankin käyttö on siirtynyt yhä enemmän älypuhelimella hoidettavaksi. Mobiilimaksaminen yleistyy kaupankäynnissä kuluttajien ja palvelutarjoajien välillä sekä kuluttajien kesken; kuluttajat voivat siirtää rahaa toisilleen jopa pelkällä kännykkänumerolla. Uusia mobiilimaksusovelluksia on markkinoilla jo useita. Maksaminen älypuhelimella on helppoa ja vaivatonta – tähän toimintaan ei tarvita paljoakaan näpyttelyä.

Meille suomalaisille on aina ollut kunnia-asia pärjätä omillamme. Myös velkamme olemme halunneet maksaa, maksoimmehan sotakorvauksetkin aikanaan täysimääräisenä takaisin. Maksumoraalimme on tutkitusti maailman huippuluokkaa. Tämä on hieno asia, mutta samalla se on johtanut siihen, että maksuvaikeuksista puhuminen on meille hankalaa. Se hävettää.