Kokemuksia koulutuksista

Tavoitteenamme on tarjota sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja vapaaehtoisille tietoa, materiaaleja ja välineitä talous- ja velkaongelmien puheeksi ottoon ja käsittelyyn. Alla koulutuksiimme osallistuneet kertovat omin sanoin, mitä hyötyä koulutuksesta on heille ollut.

”Talousongelmien taustojen selvitys oli todella hyvä näkökulma. Oli myös mukavaa kuulla käytännön vinkkejä, joita voi hyödyntää työssään.”

”Oli todella kattava ja hyvä koulutus. Tuttuihinkin asioihin on hyvä saada uutta näkökulmaa ja kirkastaa omaa tietämystä.”

“Olemme työpaikallamme tehneet oman koulutuksen asiakkaille taloudenhallinnasta, joka perustuu TalousTsemppari-koulutuksen aineistoon. Keskitymme ylivelkaantumista ennaltaehkäisevään suunnitteluun ja herättelemään asiakkaita huomaamaan “sudenkuopat” osamaksuissa. Hyödynnämme myös penno.fi-sivustoa.”

“Taloudelliset vaikeudet näkyvät työssäni koko ajan enemmän. Nämä koulutukset ovat tärkeä väylä saada tietoa velkoihin ja niiden hoitoon liittyen.”

“Todella hyödyllinen tietopaketti. Laittoi itseäkin ajattelemaan uudella tavalla raha- ja velka-asioista.”

“Minun on nyt helpompi asettua rahaongelmissa olevan rooliin ja eikä rahasta puhuminen ole minulle enää niin iso tabu.”

“Ymmärrän paremmin velkaantuneita ihmisiä ja sain rohkeutta vastata kysyjälle. Tiedän myös, mistä apua kannattaa hakea.”

”Koulutus oli oikein silmiä avaava. Erityisesti jäin miettimään oman taustan merkitystä raha-asioihin. Koulutus oli paras talouskoulutus, jossa olen ollut mukana.”