Olet täällä

Aktiivisesti rahaa

Käväisin äskettäin ostoksilla Vantaalla norjalaislähtöisessä kodinkoneliikkeessä. Edelläni kassajonossa seisoi nuori nainen, jonka kädessä oli uusi puhelin ja nippu kaavakkeita. Nainen vilkuili kaavakkeita sivusilmällä ikään kuin olisi yrittänyt vaivihkaa saada pikaisesti selvää, mitä kaikki ne pienet tekstit oikein pitivät sisällään.

Kun naisen kassavuoro tuli, otti kassa häneltä allekirjoituksen useampaankin paperiin. Lopulta kassa luovutti hänelle laatikon, joka sisälsi uuden puhelimen ja puolet paperinipusta.

"Ni, mun ei nyt sit tarvi maksaa tästä mitään?" kysyi nuori nainen.

"Juu, ei tarvi", vastasi kassa.

"Okei, kiva", totesi asiakas ja oli jo lähdössä ovesta ulos, kunnes kassa huusi: "Hei! Oota vähän. Tää jäi vielä", ja ojensi tälle firman yhteistyökumppanin luottokorttiesitteen.

"Tää kortti tulee sit parin viikon sisällä kotiin", kertoi myyjä.

"Siis mikä? Ei mulla mitään luottokorttia oo", totesi asiakas. 

"Ei kun tää kuuluu siihen sun puhelimen rahoitussopimukseen", jatkoi myyjä. "Tää rahoitus toimii tälleen. Sulla on siellä kortilla sit parin tonnin limitti, kun se tulee. Tai no, siitä on nyt käytetty se kaheksan sataa, minkä toi puhelin maksoi."

"Siis, tuleeks mulle joku luottokortti ja onks mul sit siellä kortilla niinku tonni kakssataa käyttämätöntä rahaa, kun se tulee kotiin?" kysyi asiakas.

"No joo. Periaatteessa joo", totesi myyjä.

“Maksaaks se jotain? Meinaan, emmä haluu…”

”Ei se mitään maksa. Tai siis eka vuosi on ilmanen.”

"Wau. Tosi kiva. Kiitti. Tosi paljon kiitti", vastasi asiakas ja lähti hymy huulillaan ovesta ulos. 

Hymy oli vähän niin kuin olisi lotossa voittanut. Niin sitä raha tulee luokse!

 

Juha Pantzar

 

 

Juha A. Pantzar, toimitusjohtaja, Takuusäätiö

Juha A. Pantzar, Takuusäätiö