Olet täällä

Suunnitelman seuraaminen

Seuraamalla taloussuunnitelmaasi varmistut, että rahat riittävät siten kun olit ajatellut. Lisäksi suunnitelmasta huomaat, jos se ei toimikaan. Mitä nopeammin huomaat tämän, sitä helpompi sinun on löytää uusia ratkaisuja.

Taloussuunnitelmalomakkeessa on näkyvissä laskujen ja velanhoitomenojen eräpäivät. Voit laittaa ne maksupalveluun tai voit kehittää itsellesi jonkin muun sopivan tavan, jotta muistat hoitaa ne ajallaan.

Suunnitelmassa on varattu rahaa myös muihin säännöllisiin menoihin, kuten bussikorttiin, työpaikkaruokailuun ja kaikkiin muihin sellaisiin menoihin, joihin kuluvan rahamäärän voit arvioida tai päättää melko tarkkaan etukäteen. Näitä ovat esimerkiksi lahjat, vaatteet, parturi tai muu vastaava.

Edellä mainittujen menojen jälkeen jäljelle jäävä raha on ruokaa ja muita juoksevia päivittäismenoja varten. Tämän menoerän pitäminen kurissa on tärkeää. Jos ylität sen, sinun on siirrettävä laskuja tai luovuttava jostakin muusta menoerästä.

Ruoka ja päivittäismenojen seuraamista helpottavat esimerkiksi seuraavat keinot:

  • Laske paljonko viikolle varattua käyttöraha on päivää kohti. Tai laske, kuinka paljon kuukauden käyttöraha on jokaista viikkoa kohti.
  • Käytä käteistä ja nosta esimerkiksi viikon käyttöraha kerralla. Seuraa päivittäin paljonko lompakossa on jäljellä.
  • Kerää kuitteja tai laita muistilapulle päivän ostokset ja laske yhteen parin päivän tai viikon välein.