Olet täällä

Pienlainan hakeminen sähköisesti

Voit hakea pienlainaa sähköisellä lomakkeella mistä päin Suomea tahansa. Linkin löydät sivun alalaidasta.

Pienlainahakemuksen voit täyttää tietokoneella, tabletilla tai puhelimella, jossa on internetyhteys. Lainan hakemiseen tarvitset myös verkkopankkitunnukset.

Tutustu lainan myöntämisen perusteisiin täällä. Hakemuksen käsittely nopeutuu, kun täytät sen huolellisesti ja toimitat tarvittavat liitteet. 

Näin haet pienlainaa sähköisella lomakkeella

1. Hanki alla luetellut tositteet ennen hakemuksen täyttämistä. Tarvitsemme ne ennen lainapäätöksen tekemistä. Hakemuksen liitteet tarvitaan myös puolisoltasi, jos elät parisuhteessa. 

  •  Pankkitiliotteet viimeisen kolmen kuukauden ajalta kaikista käytössä olevista tileistä.
  •  Tositteet tuloista. Palkkatosite tai kopio voimassa olevasta eläke- tai etuuspäätöksestä. Yritystoiminnan tositteiden osalta kannattaa olla yhteydessä Takuusäätiöön.
  •  Tositteet muista etuuksista. Erilliset liitteet tarvitaan vain, jos asumistuki, elatusapu, elatustuki, lapsilisä, hoitotuki ja omaishoidontuki eivät näy säännöllisinä ja oikean suuruisina pankkitiliotteissa. 
  •  Verotuspäätös ja erittelyosa viimeksi valmistuneelta verotusvuodelta.
  •  Tositteet säännöllisistä menoista. Erilliset tositteet tarvitaan vain, jos asumismenot, lasten menot sekä työmatka, lääke- ja terveydenhoitomenot eivät näy säännöllisinä ja oikean suuruisina pankkitiliotteissa.
  •  Velkoja koskevat saldotodistukset ja voimassaolevat maksuohjelmat. Saldotodistuksella tarkoitetaan velkojalta tai perintätoimistolta saatavaa tositetta, jossa näkyy velkojen tämänhetkinen määrä. Maksuohjelmassa tulee näkyä sovittujen maksuerien euromäärät ja maksuohjelman kesto. Myös mahdollisen tiedossa olevan muutoksen tulee näkyä maksuohjelmassa.
  •  Ulosotossa olevia velkoja koskeva Velallisen ulosottoasiat -tuloste. Saat tulosteen ulosottovirastosta

2. Täytä hakemus. Huomioithan, että lisäämme menoihin aina niin sanotut välttämättömät elinkustannukset. Näitä ovat muun muassa ravintomenot, vaatemenot, lehti- ja puhelinlaskut. Sinun ei tarvitse mainita niitä hakemuksessa, vaan ne otetaan huomioon joka kuukausi tietyn suuruisina.

3. Kun olet täyttänyt hakemuksen, liitä tähän tarvittavat tositteet sähköisesti tai lähetä ne postitse. Liitteet voit lisätä sähköisesti hakemukseen, jos ne ovat tietokoneellasi. Saat ne koneellesi esimerkiksi skannaamalla tai valokuvaamalla.

Jos et pysty toimittamaan liitteitä sähköisesti, lähetä ne postitse mahdollisimman nopeasti. Liitteet on toimitettava viimeistään viikon kuluessa siitä, kun olet allekirjoittanut hakemuksen.

Liitteiden postitusosoite on:
Takuusäätiön pienlaina, Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki

4. Hyväksy ehdot ja allekirjoita hakemus sähköisesti pankkitunnustesi avulla neljän vuorokauden kuluessa.

Hakemuslomakkeeseen pääset tästä.

Pienlainaa ei myönnetä, mikäli sinulla on ulosotossa velkaa tai voimassaoleva velkajärjestely.

Pienlainaa ei pääsääntöisesti myönnetä velkojen maksamiseen. Jos etsit ratkaisua velkaongelmaan, ota yhteyttä maksuttomaan Velkalinjaan, puh. 0800 9 8009. Se päivystää arkisin kello 10–14.

Ota yhteyttä, jos pienlainan hakeminen tai maksuvarasi riittäminen mietityttää. Voimme keskustella puhelimessa tilanteestasi ja lainan hakemiseen liittyvistä asioista. Yhteystiedot: Virpi Muilu, puh. 050 566 1930 tai Maija Isaksson, puh. 050 384 5962, pienlaina(at)takuusaatio.fi