Ohjeet

Katso lyhyt video, jossa esitellään Pennon käyttöä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voit myös seurata allaolevia ohjeita käyttäessäsi Pennoa ensimmäistä kertaa.

Kirjautuminen

Kirjoita internetselaimeen penno.fi, jonka jälkeen voit kirjautua sisään joko Facebook-tunnuksilla, Google-tunnuksilla tai jollakin muulla sähköpostiosoitteellasi ja keksimälläsi salasanalla.

Kirjautuminen Pennoon

1. Suunnittelu

Aloita Pennon käyttö Suunnittelu-välilehdeltä.

Lisää Pennoon kaikki toistuvat tulosi ja menosi. Näin saat selville sen, kuinka paljon sinulla on käytettävissä rahaa kuukausittain. Säännölliset tulot ja menot otetaan huomioon automaattisesti joka kuukausi, joten sinun ei tarvitse lisätä niitä kuin kerran. Mikäli tuloissasi tai menoissasi tapahtuu myöhemmin muutoksia, muistathan päivittää tiedot oikeiksi.

Pennon suunnittelusivu

Jos otat Pennon käyttöön kesken kuukauden, lisää kuluvana kuukautena jo toteutuneet tulosi ja menosi erikseen Tilanne-sivulla tapahtumiin. Näin saat Pennon ajan tasalle.
 

Omien kategorioiden lisääminen

Pennossa on valmiina yleisempiä tulo- ja menokategorioita. Voit myös vapaasti lisätä omia tulo- ja menokategorioita sen mukaan, mitä haluat itse seurata.

Omien kategorioiden lisääminen Pennoon

Säästötavoitteen asettaminen

Voit asettaa säästötavoitteen ja sen ajanjakson, jonka aikana säästät. Voit myöhemmin vapaasti muuttaa säästöasetuksia ja myös lopettaa säästämisen kokonaan. Huomaa, että nollaaminen poistaa kokonaan myös aikaisempina kuukausina kertyneen säästön.

Säästötavoite Pennossa

 

2. Tilanne

Tapahtumat: Syötä Pennoon kaikki yksittäiset tapahtumat, kuten ostokset ja satunnaiset tulot, mahdollisimman reaaliaikaisesti niiden tapahduttua. Näin pysyt koko ajan selvillä siitä, kuinka paljon sinulla on rahaa käytössäsi.

Tapahtumien syöttäminen Pennoon

Graafit: Pennon graafit kuvaavat menojesi ja tulojesi kehittymistä sekä niiden jakautumista eri kategorioihin.

Pennon graafit

 

3. Muistikirja

Voit merkitä etukäteen muistiin yksittäisiä tulevaisuuden tuloja ja menoja. Niiden toteuduttua voit helposti siirtää ne kuluvan kuukauden tapahtumien kassavirtaan.

Pennon muistikirja

4. Profiili

Voit muokata profiilitietojasi ja vaihtaa salasanasi. Jos haluat lopettaa Pennon käytön kokonaan, voit myös poistaa käyttäjätilisi. Tällöin kaikki tietosi häviävät Pennosta.